Bizim Mekan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bizim Mekan

Gebelik annelik kadınca tüm konular.
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 VÜCUDUMUZA NASIL BAKALIM???

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




VÜCUDUMUZA NASIL BAKALIM??? Empty
MesajKonu: VÜCUDUMUZA NASIL BAKALIM???   VÜCUDUMUZA NASIL BAKALIM??? EmptyC.tesi Tem. 18, 2009 4:28 pm

Banyo veya duştan çıktıktan sonra vücudunuzun da nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Kış boyunca giysiler altında kalan tenimiz yaza kadar vücut kozmetikleriyle bahar tazeliğini yaşayabilirler. Ayrıca kullandığınız parfümün notalarını tepeden tırnağa teninize sindirerek bütün vücudunuzda yaşatan vücut ürünleri; sabunlardan deodoranlara, vücut sütlerinden pudralara kadar uzanan geniş bir yelpazede günlük yaşamınıza eşlik ediyor.

Basit bir duş almaktan enstitülerdeki profesyonel bakımlara, temizlik ya da tedavi amaçlı uygulamalardan sakinleştirici, inceltici ya da iyileştirici masajlara, vücut bakımı için geliştirilmiş bakım ürünlerinden yosunlu, aromatik yağlı uygulamalara ve parfümlerin notalarını tene sindiren kozmetiklere kadar kısaca bedenimize sağlık, güzellik ve gençlik veren her şey…

Evde vücut bakımı

Banyoda bakım: Çok basit bir deyimle, yıkanmak, duş ya da banyo almak beden sağlığı için temel bakımı oluşturuyor. Banyo kozmetikleri ile artık sadece temizlenmek amacıyla banyoya girilmiyor.. Banyo köpükleri, duş jelleri, banyo suyuna katılan aromatik yağlar, yine banyo suyuna atılan mineral tuzlar, efervesan (suda eriyen) tabletler ve peeling ürünleriyle banyo; temizlenmenin de ötesinde insanın kendisiyle başbaşa kalarak sağlığı ve güzelliği ile ilgilendiği bir keyif mekanına dönüşüyor.

Arındırma, (exfoliation ya da peeling) temizlenmenin en önemli bölümü. Geleneklerimizdeki kesenin yerini alan arındırma ürünleri; cildin yüzeyinde birikerek yer yer kalınlaşmalara (dizler ve dirsekler), yer yer lekelenmelere yol açabilen ölü hücreleri döküyor, böylece cilt pürüzsüzleşerek kadifemsi bir yumuşaklığa ulaşıyor. Yaz aylarında kusursuz bir bronzluk için cildin arındırılması çok önemlidir.

Banyo kozmetikleri, sudan çıktıktan sonrası cilt bakımına yönelik ürünleri içeriyor. Bunlar; süt veya krem formülünde nemlendiriciler, sıkıştırıcılar ve selülit kremleri, aromatik yağlar, parfümlü nemlendiriciler gibi

Profesyonel bakımlar…

Enstitüde vücut bakımları, temel bakım ötesinde estetik ve sağlık amaçlı olarak yapılan uygulamalardan oluşuyor:

Temel vücut bakımı: Bütün vücuda uygulanan peeling ve ardından bir bakım ürünü ya da aromatik yağlarla nemlendirme, canlandırma, cildin beslenmesi, temel vücut bakımı programında yer alıyor.
Masajlar: Vücut bakımında önemli bir yeri var masajların. Masaj konusunda eğitimli uzmanlarca aromatik yağlarla, kremlerle uygulanarak farklı tekniklerle (klasik, İsveç masajı, Shiatsu, akupressür gibi )yapılan masajların rahatlatıcı, canlandırıcı, uyarıcı, dinlendirici, gevşetici ve hatta vücudu yeniden biçimlendiren etkileri var. Bu masajlara son zamanlarda sıcak taşla yapılan masajlar da katıldı. Lokal uygulamalar da var masaj bölümünde; tabandan sağlık kontroluna yönelik rahatlatıcı reflekleksoloji gibi.
Selülit bakımları: Çoğu zaman zayıflama bakımlarının bir parçası olarak özellikle selülitli bölgelere uygulanan bakımlardır ve birbirinden farklı programları içerirler. Bazı bakımlara yağ hücrelerini parçalayarak dışarı sürülmesini sağlayacak mezoterapi, aromaterapi gibi tedavi yöntemleri ve mekanik uygulamalar da dahil edilir.
Banyolar: Talassoterapi, Balneoterapi ve kaplıca bakımları: Her üçü de ağırlıklı olarak banyolarda suyla yapılan vücut bakımlarını ve tedavileri kapsıyor. Aralarındaki fark birinin deniz suyu, birinin şehir suyu, üçüncüsünün ise kaplıca suyu kullanılarak uygulanması... Banyolar sağlık, zindelik, form ve güzellik amacıyla yapılıyor, Banyo suyuna aromatik yağlar, taze çiçekler, deniz tuzları, kokulandırıcı maddeler de katılır. Talassoterapi denizle ilgili yosun ve mineral gibi maddelerle yapılan özel uygulamaları da içerir.
Yosun, çamur ve killi vücut bakımları: Her üçü de farklı özellik ve yoğunlukta zengin mineral içeriği ile vücut bakımlarında çok kullanılan doğal malzemeler. Yosun, özellikle talasso bakımlarında deniz suyunda ve vücut maskelerinde çeşitli uygulamalarda kullanılır. Kil ise, özellikle de Ölüdeniz kili inceltici özelliği ile gözde bir malzeme. Body Wrapp denen killi bandajların vücuda sarılması, tek seansta birkaç santimlik incelme sağlar. Çamura girilerek yapılan çamur banyolarından başka banyolara katılan çamur da (Aydın/Sandıklı) vücut bakımlarında yararlı sonuçlar verir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
VÜCUDUMUZA NASIL BAKALIM???
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BUNLARDAN BENDENİZDEN HADE BAKALIM
» PARFÜM- DEODORANTI NASIL KULLANMALIYIZ
» bebek odası nasıl hazırlanır
» doğumun başladığını nasıl anlarız??
» bebeğinizin giysilerini nasıl yıkamalısınız!!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bizim Mekan :: GÜZELLİK VE BAKIM :: VÜCUT BAKIMI-
Buraya geçin: