Bizim Mekan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bizim Mekan

Gebelik annelik kadınca tüm konular.
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 yetersiz rahim boynu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ReFRa
ADMİN
ADMİN
ReFRa


Mesaj Sayısı : 541
Kayıt tarihi : 17/07/09
Yaş : 35
Nerden : SAMSUN

yetersiz rahim boynu Empty
MesajKonu: yetersiz rahim boynu   yetersiz rahim boynu EmptyC.tesi Tem. 18, 2009 7:21 pm

erviksin yetersizliği nedir?
Bu, tekrarlanan düşük ve hamilelik kayıplarına sebep olan anatomik bir neden olarak bilinir.
Serviks (veya rahim boynu) normalde rahmin içindekilerin devamlı büyümesi ve ağırlaşmasına rağmen, bir hamileliği sonuna kadar taşıyabilecek güce sahiptir.
Nitekim doğum döneminde hormonal değişiklikler yaşanmasıyla, bazı hormonlar doğuma hazırlık olarak serviksin daha yumuşak ve ince olmasını sağlasa bile bu değişmez. Yetersiz serviks durumunda, anatomik olarak serviks zayıftır ve hamileliğin ortalarında rahmin içindekileri kaybetmesine neden olur. Yetersiz serviks nedeniyle yaşanan bir düşük, hamileliğin 16. ile 24. haftaları arasında gerçekleşir.
Yetersiz servikse sebep olan nedir?
Yetersiz serviks durumuna neden olarak bilinen, önceki hamileliğin sonlarında yapılan, serviksin genişletilmesi için uygulanan tedavidir.
Kon biyopsi -anormal smirlerin tedavisi için yapılan uygulama bir diğer nedendir.
Her iki prosedür de, serviksin yetersizliğine neden olabilir.
Normal şartlarda ve durumlar elverdiği sürece jinekologlar serviksin genişletilmesinden kesinlikle kaçınır.
Yetersiz serviksin sebep olduğu bir düşük gerçekleştiğinde neler olur?
Genelde, bu belirti vermeden gerçekleşir. Gebelik kesesi zarının açılmasıyla, bir su fışkırması yaşanır. Bunu, zayıflamış serviksin sessiz açılışı izler.
Suyun fışkırmasıyla, artık gidişat kaçınılmazdır. Düşük birkaç saat içinde meydana gelir.
Yetersiz bir serviks tedavi edilebilir mi?
Eğer, yetersiz serviks, müteakip düşüklerden sonra teşhis edildiyse tedavi için tekrar gebe kalan kadar beklenmesi gerekir. 14. haftanın sonunda, diğer sebeplerden kaynaklanan normal düşük ihtimali ortadan kalkıp, ultrasonun fetus ve plasentanın sağlıklı gelişimini onaylamasıy-la, iyileştirici faaliyete başlanır. 14. hafta tam da yetersiz serviksin sebep olacağı düşük ihtimalinin yaşanabileceği tehlikeli dönemin başlangıcıdır.
İyileştirme faaliyeti tam olarak neyi içerir?
Genel olarak uygulanan bir metod, zayıf serviksin içine özel bir dikiş atarak, serviksi kapatıp, onu bu kapalı alanda tutmaktır. Bu işleme "servikal serklaj" denir ve dikişin nasıl yapıldığına dair "shirodkar" ve "Macdonal" olarak adlandırılan yöntemler uygulanır. Vajina bölgesinde yapılır ve doğuma hazır olunduğunda, 38. hafta gibi, bu dikiş çıkarılır. Dikişin atılması genel anesteziyle ameliyathanede yapılır. Çoğu doğum uzmanı eksiksiz bir dinlenme ve bakım için hastanede en az bir gün kalınmasını tavsiye eder. Dikiş atma işlemi, düşük ihtimalini tetikleye-bilme gibi az da olsa bir risk taşıdığından, gerekli önlemler alınmalıdır. Dikişin çıkarılması basit bir işlem olduğundan, ameliyathane ve anestezi gerektirmez.
Servikal serklaj ne kadar başarılıdır?
Başarı oranı makuldür fakat güncel rakamlar tam olarak bilinmemektedir. Şimdi, dikişi vajina yerine karına atmanın daha iyi bir uygulama olacağı ve basan oranının artacağı artık daha iyi bilinmektedir. Bu yöntemle, dikiş serviksten karma doğru uygulandığından daha büyük ve teknik olarak daha zor bir operasyondur
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bebegim.forummum.com
 
yetersiz rahim boynu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bizim Mekan :: BEBEGİM YOLDA :: Gebelik döneminde sorunlarınız-
Buraya geçin: