Bizim Mekan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bizim Mekan

Gebelik annelik kadınca tüm konular.
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 hamilelikte kan tahlilleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ReFRa
ADMİN
ADMİN
ReFRa


Mesaj Sayısı : 541
Kayıt tarihi : 17/07/09
Yaş : 35
Nerden : SAMSUN

hamilelikte kan tahlilleri Empty
MesajKonu: hamilelikte kan tahlilleri   hamilelikte kan tahlilleri EmptyC.tesi Tem. 18, 2009 7:15 pm

Hamilelikte SağlıkTedbir amaçlı ilk muayene (preventif muayene)

Hamileliklerdeki tedbir amaçlı muayenelerde kan tahlillerinin istenmesi çok normaldir. Henüz ilk doktor randevunuzda sizden biraz kan alınacaktır. Bu kan tahlillerinin sonuçları doğrultusunda doktorunuz, sağlığınız ile ilgili bilgi edinebilecek ve olası sağlık sorunlarınızı teşhis edecektir.

Tahliller neticesinde aşağıdaki bilgiler edinilir:

Kan grubunuz

Hamilelik döneminde veya doğum sırasında kan nakline ihtiyacınız olduğu taktirde, kan grubunuzun bilinmesi çok önemlidir. En sık rastlanan kan grubu 0'dır. Nadir rastlanan kan grupları ise A, B ve AB'dir.

Kandaki demir değerleri

Eğer kanınızda yeterli demir oranı yoksa kendinizi halsiz hissedersiniz. Kansızlık (anemi), vücudunuzun yeterince oksijen almasını engeller ve kendinizi yorgun hissedersiniz. Kanınızdaki demir oranı yeterli olmadığı taktirde doktorunuz, hangi demir içerikli gıda maddelerini (örneğin yulaf ezmesi veya nohut) tüketmeniz gerektiğini size söyleyecektir. Bazı durumlarda doktorunuz size demir tabletleri de verebilir.

Kızamıkçık

Hamilelik döneminde geçireceğiniz kızamıkçık hastalığı, bebeğinizi ciddi anlamda etkileyebilir. Örneğin kalbin, gözlerin ve işitme duyusunun gelişmesinde ciddi sorunlar olabilir. Kan tahlili ile kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklığınızın olup olmadığı tespit edilebilir. Eğer bağışıklığınız yoksa (potansiyel) kızamıkçık hastalarından kesinlikle uzak durmalısınız!

Hepatit B

Hepatit B taşıyıcısı olabilir ve bunun farkında olmayabilirsiniz! Bunu teşhis etmenin tek yolu kan tahlilidir. Bu hastalık bebeğinize geçtiği taktirde (doğum öncesi veya sonrası) bebeğinizde ciddi karaciğer rahatsızlıkları meydana gelebilir. Hepatit B enfeksiyonu riski olan bebeklere doğumdan hemen sonra aşı yapılır.

Resus Faktörü (Rh faktörü)

Eğer Rh Faktörü pozitif ise, bu durum alyuvarların hücre zarı üzerinde belirli bir proteinin bulunduğunu göstermektedir. Dolayısı ile Rh faktörünün negatif olması, söz konusu proteinin mevcut olmadığını gösterir. Eğer sizdeki Rh Faktörü negatif ve partnerinizinki pozitif ise, bu durum bebeğinizin de pozitif olabileceği anlamına gelmektedir. Bunun neticesinde de bağışıklık sisteminiz bebeğinize bir „yabancı cisim" gibi reaksiyon gösterebilir ve bebeğinizin kan hücreleri ile mücadele etmesine neden olabilir. Dolayısıyla Rh Faktörünün mümkün olduğunca erken teşhis edilmesi önemlidir. Bu durumda doktorunuz yeterince erken bir dönemde Rh uyuşmazlığına yönelik tedbir alabilir.

Frengi hastalığı

Frengi hastalığı cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır ve tedavi edilmezse bebeğinizin özürlü olmasına neden olabilir.

İleri dönemlerdeki hamileliklerde kan tahlilleri

Yaklaşık olarak hamileliğinizin 15. - 20. haftası arasında bebeğinizdeki Down-Sendromu riskinin ne oranda olduğunu gösteren bir tahlil yaptırmanız önerilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bebegim.forummum.com
 
hamilelikte kan tahlilleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» hamilelikte kilo
» hamilelikte cinsellik
» hamilelikte beslenme
» hamilelikte tansiyon
» hamilelikte tehlikeli durumlar 1

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bizim Mekan :: BEBEGİM YOLDA :: Gebelik döneminde sorunlarınız-
Buraya geçin: