Bizim Mekan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bizim Mekan

Gebelik annelik kadınca tüm konular.
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 bebegin katı besinlere alıştırılması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ReFRa
ADMİN
ADMİN
ReFRa


Mesaj Sayısı : 541
Kayıt tarihi : 17/07/09
Yaş : 35
Nerden : SAMSUN

bebegin katı besinlere alıştırılması Empty
MesajKonu: bebegin katı besinlere alıştırılması   bebegin katı besinlere alıştırılması EmptyPaz Tem. 19, 2009 11:19 am

Yaşamının ilk 4 - 6 aylık döneminde, anne sütü ve kullandığınız ilk bebek maması bebeğinizin beslenme gereksinimini karşılamaya yeterlidir. Bebeğiniz büyüdükçe beslenme ihtiyacı da artar. Bebeğinize takviyeli besinler vermeniz gerekir.
Bebeğin, tahıl gibi katı besinlere alıştırılması, onun artan beslenme ihtiyacını karşılamanın yanı sıra bebeğin katı besinleri çiğneyip yutmayı öğrenmesini de sağlar. Katı besin maddelerine alışması, bebeğin, erişkinlere özgü beslenme rejimine doğru attığı ilk adımdır.
Buna karşın anne sütü, süt ve bebek mamaları yine de ilk yılın ikinci yarısında bebeğin en önemli beslenme kaynağı olmaya devam eder. Bebeğinize günde en az 500 ml. süt içirin.
Bebeğinizi katı besin maddelerine alıştırırken, her gün bunlardan bir çeşidi az miktarda verin. Ona, alışık olmadığı bu yeni besinleri, açken ve sütünü emmeden önce yedirin. Miktarı, bu tür besinleri sevmeye başlayana kadar yavaş yavaş arttırın. Sonunda, bebeği, bir mama saatinde sütle, onu izleyen mama saatinde ise muhallebi türü (veya katı) besin maddeleri ile beslemeye başlayın.
Piyasada çok çeşitli, meyveli, sebzeli, çikolatalı, fındıklı, fıstıklı, sütlü vs.. muhallebileri bulacaksınız. Başlangıçta, bunların glutensiz olanlarını (pirinç veya mısır unu ile yapılanlar) tercih edin. Daha sonra bebeğinizi glutenli (buğday, arpa veya yulaf unuyla hazırlanan) muhallebi ve mamalara alıştırabilirsiniz.
Bebeğinizi, katı besinlere alıştırırken sabırlı olun. Emmeye alışık bebeğiniz kaşık mamalarını ve katı besinleri yadırgayabilir. Bebeğiniz bu yeni yiyecekleri reddeder., ağzına verilen lokmayı tükürüp çıkarırsa onu zorlamayın. Ertesi gün yeniden deneyin.
Yepyeni bir besini ilk kez yedikten sonra bebeğinizde ürtiker veya ishal başlarsa ona bu besini vermekten bir süre vazgeçin. Bebeğinizi ev yemeklerine alıştırırken, çok fazla tuz, şeker veya her türlü baharatın onun sağlığı için zararlı olduğunu unutmayın. Onun yemeklerini pişirdiğiniz kapların çok temiz olmasına dikkat edin. Çocuklar için özel olarak hazırlanmış konserveler dışındaki konservelerden kaçının. Bunlar ya çok tuzlu yada çok şekerlidir. Taze sebze ve meyveleri tercih edin. Bebeğinize yiyebileceğinden fazlasını yedirmeye çalışmayın. Başlangıçtaki katı gıdaları püre halinde verin. Dişleri çıkmaya başlar başlamaz ona çiğnemesi gereken besinleri verebilirsiniz. Çiğnemek, onun diş etlerini ve yeni çıkmakta olan dişlerini güçlendirecektir.
Yaşadığınız bölgenin iklimi sıcaksa veya bebek ateşli ise susuzluğunu gidermek için yemek aralarında bebeğinize süt vermeyin. Su, meyve suyu veya bitki sularını tercih edin. Bebek hafif bir mide bozukluğu geçiriyorsa veya çok gazı varsa ona ıhlamur veya rezene çayı içiri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bebegim.forummum.com
 
bebegin katı besinlere alıştırılması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» gebelikte bebeğin gelişiminin 7.haftası
» gebelikte bebeğin gelişiminin 25.haftası
» gebelikte bebeğin gelişiminin 24.haftası
» gebelikte bebeğin gelişiminin 23.haftası
» gebelikte bebeğin gelişiminin 21.haftası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bizim Mekan :: BEBEĞİM BÜYÜYOR:) :: 6-12 ay bebeklerin gelişimi-
Buraya geçin: